среда, 10. јун 2009.


Taman sam mislio da stvari ne mogu biti gore...

Sledeća vest nam dolazi iz zemlje za istorijom dugom čitavih 200 godina, tako da možda ne bi trebalo ni da me čudi...

Naime, skupina američkih majki okupila se oko neformalne grupacije koja od vlasnika internet društvene stranice Facebook, traži ukidanje zabrane objavljivanja fotografija na kojima se prilikom dojenja djece vide bradavice dojki. Britanski Daily Mail piše da su majke nezadovoljne što su administratori Facebooka s njihovih profila izbrisali fotografije na kojima se vide njihove grudi prilikom dojenja svoje djece. Vlasnici Facebooka kažu da su skinute samo neke fotografije i to one koje krše uvete i pravila korišćenja usluga koje Facebook pruža svojim korisnicima. Konkretno, sporne su fotografije na kojima se vide bradavice ili aureole grudi, a koje se prema postojećem pravilniku svrstavaju među opscene sadržaje koji su zabranjeni. "Pobunjene" majke smatraju kako fotografije dojenja nipošto ne mogu biti klasificirane kao opsceni materijal te pozivaju ostale majke čije su fotografije uklonjene kao i ostale korisnike Facebooka da im se pridruže u peticiji kojom žele izboriti pravo na objavljivanje spornih fotografija.

. . .

Ostao sam bez komentara...u redu, nisam majka, niti mi biologija dozvoljava da to ikada postanem, ali ZAŠTO bi one želele da ceo svet vidi kako one doje svoju decu? To što je beba isped bradavice ne menja činjenicu da je ta bradavica deo ženskih grudi!!! Iskreno, zbunjen sam...i nadam se da će čelnici Facebook-a ostati pri svom da te fotografije ne mogu biti objavljene! Nemam ništa protiv ženskih grudi (naprotiv), ali majka i tek rođeno dete ne smeju biti deo ove on-line ludnice...

Naravno, postoji i druga strana ove priče... Te iste majke navode da su zgrožene mogućnošću da se na face-u postave fotografije gotovo nagih zadnjica devojaka u tangama...ili recimo slikama u kvizovima  poput "Saznajte koja je vaša kama sutra poza"... Ali ja iskreno verujem da se "tanga devojke" ne bi okupile i protestvovale zbog uklanjanja njihovih oblina sa stranica ovog popularnog servisa. Mada opet ko zna...velika je Amerika :)

1 коментар:

Buba је рекао...

Sad sam i ja ostala bez teksta. Stvarno ne mogu da verujem da su žene u stanju da kače takve fotografije.